Meer Weten
 
  Partners
 
 
  Aanbevolen Sites

Innen Van Schulden

Debiteuren die niet betalen?
Bij veel mensen bestaat nogal wat verwarring over instanties die zich bezig houden met het innen van schulden. Zo bestaan er in ons land incassobureaus, maar ook deurwaarders. Echter bestaat er een groot verschil tussen deze twee instanties. Zo kent een deurwaarder een wettelijk beschermde status, terwijl een incassobureau dat niet heeft. Een ander verschil tussen beide partijen is dat een incassobureau altijd door de schuldeiser wordt ingehuurd. Een schuldeiser kan een grote multinational zijn, een eenmanszaak, een winkel etc.

Aanmaningen versturen
Een incassobureau heeft als hoofdtaak het innen van de rekening dat de opdrachtgever nog tegoed heeft van een debiteur. Dit doet een incassobureau onder andere door een of meerdere aanmaningen te versturen en andere middelen in te zetten om de debiteur over te halen om te betalen.

Iedereen kan een incassobureau starten
Overigens kan een incassobureau worden gestart door iedereen. Er is geen verplichte opleiding of aanstelling vereist om een incassobureau te beginnen. Een incassobureau kan bestal bestaan door incassokosten in rekening te brengen, die verhaald kunnen worden op de wanbetaler. Doordat een deurwaarder een wettelijke status heeft, mogen deurwaarders beslag leggen op goederen en lonen. Een deurwaarder zal daarom eerst een gerechtelijke aanstellingen moeten ontvangen voordat deze de taken van een deurwaarder mag uitvoeren.

Meer informatie
In veel gevallen huren schuldeisers in eerste instantie een incassobureau in om de schulden geïnd te krijgen. Zodra een incassobureau na diverse aanmaningen geen succes heeft, wordt er in veel gevallen pas een deurwaarder ingeschakeld. Wanneer u meer wilt weten over de diensten van een incassobureau kunt u kijken op deze website.

Copyright © www.business-spectrum.com. All Rights Reserved.
| Site Index Add Bookmark