Meer Weten
 
  Partners
 
 • Op zoek naar betaalbaar en kwalitatief drukwerk
 • Autofinanciering
 •  
    Aanbevolen Sites

  Financiële consultancy

  Financiële consultancy kan zowel gericht zijn op bedrijven als particulieren. Er wordt dan ook een grote markt bediend door financiële consultants op alle gebieden die een raakvlak hebben met financiën. Om enig inzicht te geven in de mogelijkheden op het gebied van financiële consultancy zal er uitgebreid worden ingegaan op de taken van financieel advies bureaus en het belang ervan. Ook zullen er enkele voorbeelden van bedrijven, die werkzaam zijn op het gebied van financiële bedrijfsplanning worden genoemd.


  Uitleg financiële consultancy

  Het begrip financiële consultancy kan onderscheiden worden in het verlenen van diensten op het gebied van adviseren over investeringen en financiële producten en diensten met het behalen van rendement als doelstelling en het verlenen van diensten op het gebied van projectmatige ondersteuning voor bedrijven, die bijvoorbeeld een nieuw financieel systeem willen implementeren.

  Deze omschrijving laat al zien, dat het werkgebied van een financiële consultant heel ruim kan zijn, maar de meeste financiële consultants bij bedrijven hebben een specialisatie ontwikkeld en dat is ook terug te zien in de dienstverlening van financieel advies bureaus.


  Het belang van financiële consultancy

  Financieel advies is van belang voor particulieren die hun vermogen willen investeren in aandelen, obligaties, opties of beleggingsfondsen en daarvoor een financiële planning willen maken. Hierbij is een persoonlijk aanpak door een financiële consultant van groot belang, want het investeren in producten wordt gedaan op basis van de wensen van de klant. Bedrijven kunnen van financiële consultants gebruik maken bij onder meer mogelijke overnames, maar ook bij een fusie of bijvoorbeeld bij risicomanagement. Er zijn ook bedrijven, die financiële consultants kunnen leveren als tijdelijke vervanging voor het vervullen van een functie als hoofd financiële administratie of voor de functie van controller.

  Bij het inschakelen van een financieel advies bureau, zal er dus rekening moeten worden gehouden met het type financiële dienstverlening van het bedrijf.


  Financiële consultancy bedrijven

  Er zijn veel grote internationale bedrijven werkzaam op het gebied van financiële consultancy, maar uiteraard zijn er ook kleinere zelfstandige financieel advies bureaus. Enkele voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn onder meer:

  • JP Morgan

  • Brinksma Consultancy

  • Sovereign BV

  • Kudos Financial Consultancy

  • Chase Morgan

  Copyright © www.business-spectrum.com. All Rights Reserved.
  | Site Index Add Bookmark